button-fotoalbums

button-muziek

button-link

Jos Klaassen

Jos KlaassenJos overleed op 4 september 2019. 

Jos werd op 8 december 1941 in Venlo geboren in een gezin van zeven kinderen. Na één jaar Mulo begon Jos in 1955 aan zijn SCJ-opleiding op het Juvenaat in Bergen op Zoom en deze opleiding sloot hij in 1960 af op het Noviciaat in Asten. Daarna ging hij naar de kweekschool, maar in plaats van onderwijzer werd hij in 1963 journalist bij het Eindhovens Dagblad.  Vier jaar later kwam hij bij de Volkskrant als politieverslaggever. Zelf karakteriseerde hij dit als “oerjournalistiek” met een Dafje zonder remmen maar met een scanner achter alle meldingen aan. Maar hij had meer ambitie. In de avonduren ging hij rechten studeren en studeerde af in “internationaal en Europees recht”. In 1975 belandde hij op de buitenlandredactie, waar hij een keer maatschappelijk werkster Joke Donia interviewde . Zij werd zijn levenspartner. In 1984 reide hij met haar naar Bonn, toen de hoofdstad van West Duitsland. Hier maakte hij van nabij de geschiedenis mee. Hij voorvoelde de val van de muur. Jos was van Bonn al naar Berlijn verhuisd en was er bij toen op 9 november 1989 de muur viel. Dit was het hoogte punt van zijn journalistieke carrière.

In de Volkskrant van maandag 23 september jl. heeft Peter de Waard een In Memoriam geschreven onder de titel "Van de oerjournalistiek tot de val van de Muur". U vindt dit atikel hier.

Hij heeft vele functies en reizen in zijn journalistiek leven meegemaakt, welke hij later verruilde voor zijn andere passie: zingen. Het hoogte punt was een uitvoering van La Traviata in de Westergasfabriek in Amsterdam. De primair progressieve afasie maakte het zingen onmogelijk. De aftakeling was zeer moeilijk voor hem.

Jan Haasen

Jan HaasenJan is op 30 mei 1934 geboren in Asten-Heusden en op 20 juli 2017 op 83 jarige leeftijd in Valkenswaard overleden.
In 1947 begon Jan aan zijn SCJ-studie in het Missiehuis Christus Koning te Helmond en werd in 1963 in Nijmegen tot priester gewijd.
Later ontmoette hij Els en samen zijn zij in 1974 getrouwd.
Jan was vertaler in Bergeijk , maar ging later als maatschappelijk werker voor het gehandicapte kind aan de slag. Daarnaast heeft Jan nog als vertaler aan het Brabantse woordenboek gewerkt.
In de laatste jaren voor zijn pensioen was Jan decaan op een school in Bladel.
Al het werk wat Jan gedaan heeft, heeft hij altijd met hart en ziel gedaan.
Samen met Els heeft Jan 4 kinderen en 6 kleinkinderen gekregen.
Jan was niet een man van veel woorden. Maar zijn uitdrukking, rust en vertrouwen zeiden altijd genoeg. Hij wordt nog elke dag gemist.

 

 

 

Leo Vranken

Leo Vranken is overleden in september 2016.

Leo is in 1948 op het Juvenaat in Bergen op Zoom gestart met zijn SCJ-opleiding en heeft deze in 1954 beëindigd.

Annie Koevoets - Visser

Op 16 augustus 2019 is ons lid , Annie Koevoets-Visser, in Kamerik op 97 jarige leeftijd overleden.
Annie was de weduwe van onze oud-voorzitter Ton Koevoets.

Indertijd was Annie altijd betrokken bij de verzorging van de reünie, waarvan de naam later veranderd is in Contactdag.

Gerard Maas

Gerard MaasGerard Maas is op 13 januari 1943 in Helmond geboren en overleed op vaderdag - zondag 16 juni 2019 - in het bijzijn van zijn gezin.


In september 1955 is Gerard begonnen op het Broederjuvenaat in Sittard aan zijn SCJ-studie , welke hij beëindigde in 1957.

In 1962 is Gerard begonnen aan zijn loopbaan bij het toenmalige staatsbedrijf PTT (nu PostNL). Begonnen als postbode, doorgestroomd naar loketbeambte, beheerder en de laatste jaren als inspecteur. In zijn vrije uren was Gerard vrijwilliger bij het PKF (Personeel- en Kinderfonds). Meer dan 25 jaar als leider en een tijd ook als hoofdleider heeft hij kampen gedraaid voor de kinderen van het personeel van de PTT.

In 2002 ging Gerard na 40 trouwe dienst in de VUT.

In zijn vrije tijd heeft hij zitting genomen in diverse besturen meestal als penningmeester.

Samen met zijn vrouw genoot Gerard de laatste paar jaren van het leven en van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Helaas werd Gerard in oktober 2018 ziek, in de door Gerard genoemde reservetijd, heeft hij genoten van deze tijd en nog de kans gehad om nieuwe herinneringen te maken!

Gerard heeft de leeftijd van 76 bereikt.

Harry Verdijsseldonck

Harry Verdijsseldonck2Op 18 maart 2019 is Harry in Helmond overleden.

Harry is op 30 oktober 1936 als 3e in een gezin van 4 kinderen in Asten geboren.

Na de kleuter- en jongensschool en één jaar Mulo is hij in september 1948 op het Missiehuis Christus Koning aan zijn SCJ-studie begonnen en beëindigde deze in 1950. Nadien heeft hij nog de Mulo gevolgd en is daarna – zoals hij het omschrijft - in het interessante grensdorp
Baarle - Nassau – Hertog de “kweekschool” gaan volgen.
Via zijn oom Gerard in Heusden begon zijn onderwijzersloopbaan. Via Waalwijk kwam hij in Breda terecht, waar hij overdag lesgaf en ’s avonds de kunstacademie volgde.
Na Asten , Amsterdam is hij weer naar zijn geboortedorp Asten verhuisd waar hij van 2 wevershuisjes één mooie woning maakte. Naast zijn schoolwerkzaamheden zette Harry zich voor vele zaken in zoals het opzetten van een documentatiecentrum, het runnen van een schoolkrant enz.

Na zijn pensionering schreef hij historische stukjes in plaatselijke en regionale dagbladen, heeft meegewerkt aan een herdenkingsboek t.g.v. het 100-jarig bestaan van de parochiekerk. Maar hij gaf ook rondleidingen, gaf nog les en ging handwerken exposeren.
Onderwijl ontwikkelde hij een bijzondere hobby, namelijk het verzamelen van allerlei exotische voorwerpen – vaak van religieus van aard – en later zijn beroemde kerstgroepen.
Hij bezat honderden kerstgroepen uit allerlei landen, van allerlei materialen en van verschillende tijden. In de Kersttijd exposeerde hij deze in diverse musea.
Na zijn reis naar Colombia werd in december 2018 bij hem hartfalen vastgesteld.

Op 23 maart heeft vanuit zijn Astense parochiekerk – waar hij zo trots op was - de kerkelijke uitvaart plaatsgevonden.

 

Pagina 1 van 17