button-muziek

button-link

Broeder Cees de Beijer SCJ

Cees de BeijerOp 15 maart 2023 is Cees de Beijer (broeder Taddeus) op 88 jarige leeftijd in Maastricht overleden. Cees werd op 15 augustus 1934 te Bladel geboren en is op 19 maart 1954 in Helmond geprofest. Hij was de eerste juvenist van Broeder- juvenaat Huize Sint Gerlach - nadat in 1948 het juvenaat is opgericht - die geprofest is en hij was een broer van ex-pater Jan de Beijer.
Cees was opgeleid tot schilder en na zijn eerste professie werd hij vanuit Liesbosch tot 1958 lid van het schildersteam van de provincie . Toen verhuisde hij naar Huize Sint Jozef, werd daar groepsleider en behaalde in 1961 de diploma’s Kinder-bescherming A en B. In 1975 ging Cees werken bij het archief van de planologische dienst van de provincie Limburg in Maastricht, na het behalen van een diploma archiefverzorging. In 1985 ging hij werken bij de bibliotheek van de afdeling interne zaken van de provincie Limburg.
In 1983 werd hij lid van de communiteit van Huize Sint Gerlach en vanaf 2005 van de regionale communiteit van Zuid-Limburg. Na de opheffing hiervan werd hij adscriptus van Breda.
Veel familie van Cees woont in Canada en hij bleef steeds contact met hen houden. Zijn moeder overleed daar in 1998. De laatste jaren van zijn leven woonde Cees in Huize de Beyart te Maastricht. Ten gevolge van een noodlottig ongeval is hij daar plotseling overleden.