button-muziek

button-link

Gerard van der Locht

Ggerard van de LochtOp 10 november 2018 is Gerard van der Locht uit Volkel op 73-jarige leeftijd overleden.

Gerard is op 1 mei 1945 geboren in Volkel als vierde in een gezin van 10 kinderen. 

In 1958 is hij -via pater Bontje- zijn SCJ-studie begonnen op Christus Koning te Helmond en heeft deze in 1959 op het broederjuvenaat in  Sittard voortgezet. Daar heeft hij tot 1962 de opleiding LTS timmeren gevolgd. Na het beeidnigen van zijn opleiding is hij gaan werken als timmerman.

Hij leerde zijn vrouw Ria tijdens het dansen op 11 april 1966 kennen en samen trouwden zij op 4 juni 1971. Uit hun huwelijk werden twee zonen geboren.

Op zijn 59e is hij in 2004 met de vut gegaan.
Maar de betekende niet dat hij toen gestopt is met werken. Iedereen die aan hem vroeg of hij iets wilde doen, kreeg altijd ja, want nee zeggen kende hij niet.

Samen met de club van “Volkel in de Wolken”, tegenwoordig ‘de vrijwilligersclub van Jan Coppens’ was hij altijd bezig om allerhande klusjes in Volkel op te knappen voor het goede doel, want Volkel was zijn alles. Zijn laatste klus was de bol op de zuil voor de pastorie.

Hij is dan ook niet voor niks in 1998 “verdienstelijk Volkelnaar” geweest. Hij trad nooit op de voorgrond, maar stiekem was hij apetrots.

Naast het klussen had Gerard nog veel andere hobby’s, zoals de veteranensportdag van de KPJ, waar hij meestal bovenop de piramide terug te vinden was. Dansen bij countryclub Join-in en bij de scouting deed hij alle voorkomende klusjes.

Maar zijn lust en zijn leven was toch wel het wandelen waar hij mee begon toen hij met de vut ging. Liefst lange afstanden en op een flink tempo. Inmiddels heeft hij 13 keer met gemak de vierdaagse van Nijmegen en daarnaast ook nog 8 keer de Kennedymars uitgelopen.

Gerard was “unne gouwe mens met gouwe handjes”. Wat zijn ogen zagen, konden zijn handen maken.  

Wat was hij trots op zijn kleinkinderen en zij op hem.
Ze hebben altijd een super opa aan hem gehad: hun slaapkamermeubels heeft hij gemaakt, een speelhuis achter het huis gebouwd, altijd bereid om de schommel nog eens een keer aan te duwen of de kinderen op de rekstok te tillen, mee voetballen, verstoppertje spelen, over het gras rennen, niks was hem te dol.

Op 25 september 2018 ging Gerard naar de huisarts omdat hij 5 kilo was afgevallen. Op 9 oktober kreeg Gerard te horen dat hij ernstig ziek was, zonder kans op genezing.

Gerard klaagde nooit, ook nadat hij de diagnose had gekregen.  

Toen hij na een zware chemotherapie wat opgeknapt was, kon hij op 7 november weer doen wat hij het liefst deed, dus ging hij ’s middags mee klussen met Ad en de vrijwilligers club. Wat heeft hij daar van genoten. Veel mensen hebben hem die middag nog gezien.

Toen hij thuis kwam voelde hij zich niet lekker. Terwijl Ria 112 belde, kreeg Gerard een zware hartaanval omdat zijn kransslagader verstopt zat. Helaas heeft de reanimatie en alle zorg daarna in het Catharina ziekenhuis hem niet meer kunnen redden.
Op 10 november 2018 is Gerard in de leeftijd van 73 jaar , waarin hij nooit ziek geweest is en nooit medicijnen heeft gehad, overleden.  
Op 16 november is in een overvolle Heilige Antonius Abtkerk te Volkel afscheid van hem genomen.