button-muziek

button-link

Gerrit van der Meer

Gerrit van der MeerGerrit van der Meer is in 1927 geboren in Ilpendam en overleed op 18 februari 2022 in Bateau Bay (Australië).

In 1943 startte Gerrit zij SCJ-opleiding vanwege de oorlog in Aarle-Rixtel – een dependance van Missiehuis Christus Koning te Helmond – en beëindigde deze studie in 1952 vanuit Liesbosch.


Bij een bezoek aan een vriend (oud-studiegenoot) leerde hij diens aantrekkelijke en slimme zus , Riki , kennen. Hij trouwde later met Riki en zij stichtten samen een gezin van vier kinderen.

Gerrit genoot van een actief leven, reed motor, voetbalde en liep de Vierdaagse van Nijmegen. 

Nadat hij het leger als kapitein bij de Geneeskundige Troepen had verlaten, volgde hij een lerarenopleiding. Het lesgeven paste bij zijn liefde voor interactie met mensen en zijn drive om alles te begrijpen. Hij doceerde kunst, wiskunde, talen op het niveau van de lagere en middelbare school.
Hij verhuisde met zijn gezin naar Australië. Gaf daar les aan avondcolleges en voegde industriële kunst aan zijn portfolio toe.
Zijn levensmotto was :  “Ne Quid Nimis” oftwel “van niets te veel, alles met mate”. Trouw aan zijn levensmotto, na 94 jaar van goede gezondheid, geluk en dienstbaarheid, leek hij tevreden te zijn dat het genoeg  was.