button-muziek

button-link

Henk Braams

Henk BraamsHendrikus Johannes Maria Braams werd op 30 mei 1937 in Rotterdam geboren en overleed op 12 juni 2022 op 85-jarige leeftijd in zijn woonplaats Puttershoek.

Als zesde van 10 kinderen, was Henk uitverkoren om in 1951 aan de SCJ-priesteropleiding op het Juvenaat te Bergen op Zoom te beginnen. In 1955 beëindigde hij die opleiding.

Henk heeft een prachtig leven gehad, waarin hij 58 jaar gelukkig getrouwd was met zijn vrouw Leny Braams - Stuijts. Samen kregen zij een dochter en een zoon en waren zij in het gelukkige bezit van 5 kleinkinderen waarvoor hij de leukst denkbare opa was.

Henk was een veelzijdig mens. Na een aantal banen in de logistiek bij verschillende bedrijven, bouwde hij zijn eigen succesvolle bedrijf op in Rotterdam op het gebied van verschepingen, douane-documentatie, overslag en opslag. Dit bedrijf heeft hij 25 jaar met plezier geleid.

Daarnaast schilderde hij zijn hele leven en hield van tuinieren in zijn tuin die een prachtige verzameling rozen bevatte.

Hij had dierbare herinneringen aan zijn tijd op het Juvenaat in Bergen op Zoom. Aangezien hij een ijzeren geheugen had voor belangrijke en onbelangrijke zaken in het leven, vertelde hij vaak over de dagelijkse rituelen, zijn studie, de studiegenoten en paters op het Juvenaat. 

Zijn dochter schreef “Mijn lieve vader was de beste vader die we ons hebben kunnen wensen; lief, geduldig, veelzijdig, creatief, begaan, vol humor en geliefd door allen die hij tegenkwam op zijn pad. Hartelijk dank voor het plezier wat hij steeds weer beleefde aan het lezen van Loopmare”.