button-muziek

button-link

Herman Breedveld

Op 4 november 2013 overleed Herman Breedveld uit  Rotterdam. Van 1938 tot 1940 was hij leerling van het Juvenaat H.Hart. Van zijn familie ontvingen we onderstaand In Memoriam.

2008 04 06 0002 Herman pasf

 

Na een voleind leven overleed op 4 november 2013 mijn oom Hermanus Breedveld op 87jarige leeftijd.

In de jaren dat mijn man en ik bij hem en zijn vrouw Ans over de vloer kwamen hebben we hem leren kennen als een rustige, bescheiden man, die in zijn goede tijd veel hobby's had, waaronder fotograferen, liturgisch gezang, de schietclub en alles wat met defensie te maken had. Dat laatste is niet verwonderlijk, omdat hij het grootste deel van zijn werkzame leven bij het legermuseum in Delft werkte.

Ook over zijn school in Bergen op Zoom sprak hij nog regelmatig en hij kon zich het gebouw waar de lessen werden gegeven nog goed voor de geest halen.

De laatste jaren heeft hij helaas zijn hobby's volledig vaarwel moeten zeggen, omdat hij lichamelijk erg achteruit ging en ook geestelijk enigszins, waardoor het leven veel van zijn glans voor hem verloor. Toen ook zijn vrouw, die altijd zijn steun en toeverlaat was, achteruit ging werd het voor hem helemaal moeilijk. Toch konden beiden bijna tot aan het eind van hun leven samen in hun huisje blijven wonen. Zij zijn slechts een ruime week in een zorginstelling opgenomen geweest en overleden twee dagen na elkaar, zonder daar van elkaar weet van te hebben.

Wij als familie hebben er vrede mee, dat het zo is gegaan en zijn blij, dat ze tot aan het einde samen hebben kunnen blijven.

Ria Rijsbergen-de Roo