button-muziek

button-link

Jaap van Duinen

Jaap van DuinenOp 4 juni 2020 is Jaap van Duinen (1937 - 2020) overleden. 

Jaap is als kleine jongen zijn studie bij SCJ in 1950 begonnen bij het missiehuis Christus Koning in Helmond. Na de studie aan het kleinseminarie heeft hij onder andere de hogere studies Filosofie en Theologie gevolgd. Ook heeft hij een praktijkjaar gehad. Daarna heeft hij de studie in 1965 te Nijmegen beëindigd en is in Rotterdam gaan werken als maatschappelijk werker bij een clubhuis van het S.F.L. Gelijktijdig deed hij een studie aan de Sociale Academie in Den Haag. 

Daarna volgde een lange loopbaan in het welzijnswerk. Belangstelling voor de medemens stond daarbij altijd voorop. Vanuit Rotterdam is hij verhuisd naar Nieuwerkerk aan den IJssel  en daar is hij zijn verdere leven blijven wonen. Hij heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere voor parochie en dekenaat. De cursussen voor parochianen ‘Drempelvrees’ en ‘Te rade gaan’ kwamen in de mode en daar heeft hij er vele van gegeven. En later de cursus ‘Pastoriale school’.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen gekregen en vier kleinkinderen. Op 4 juni 2020 is hij thuis overleden, na een lang leven vol dienstbaarheid aan kerk en samenleving.