button-muziek

button-link

Jacques Bax

Jacques BaxJacques Bax overleed te Wijchen op 21 maart 2019. Hij werd geboren op 29 december 1926 in Luijksgestel. Op 12 jarige leeftijd begon hij in 1939 aan zijn SCJ-studie op het Missiehuis Christus Koning te Helmond en beëindigde zijn SCJ-studie in 1952 in Nijmegen.
Hij ging werken bij de kinderbescherming en leerde Trees Timmen kennen. Hij werd maatschappelijk werker bij de psychiatrische inrichting St. Jozef in Apeldoorn. In hun bijna 60 jarig huwelijk  werden in Apeldoorn hun drie zoons geboren.
In die tijd studeerde hij ook nog sociologie, behaalde zijn doctoraal en werd  docent Inrichtingswerk aan de Sociale Academie te Breda. Daarvoor verhuisden ze naar Ulvenhout, waar Jacques en Trees actief waren als vrijwilliger in dorp en parochie. Zijn sociale bewogenheid uitte zich ook in zijn interesse in maatschappelijke thema’s en het vrijwilligerswerk voor de Stichting Nicaragua.
Na zijn vervroegde pensionering werd hij fotograaf van de plaatselijke krant en was alom aanwezig. Jacques was een aimabele, vrolijke en nieuwsgierige man, die intens kon genieten van de kleine dingen en graag met mensen sprak.
Om dichter bij hun kinderen en inmiddels 5 kleinkinderen te wonen verhuisden ze naar Wijchen, waar Jacques de laatste 6 jaren verbleef in verpleeghuis de Weegbree, waar hij  overleed op 92-jarige leeftijd.