button-muziek

button-link

Ton Konings

Op 31 maart 2018 is Ton Konings uit Haelen (L.) overleden. Hij werd 90 jaar.

Konings Ton

Ton begon zijn SCJ-studie op 18 jarige leeftijd in 1946 aan het Juvenaat te Bergen op Zoom en beëindigde deze in 1956 vanuit Liesbosch.
Ton was zeer geïnteresseerd in het poppengebeuren en stelde veel belang in het idee van poppenkastvoorstellingen ten bate van de Missie.

Het is aan Ton te danken dat het Missie-Poppenkastgebeuren in Liesbosch - onder de naam Missie POP – werd voortgezet.

Na zijn vertrek uit Liesbosch werkte hij korte tijd voor de KRO-gids en ging pedagogiek studeren in Utrecht. Door zijn poppenspel kwam hij in aanraking met het vormingswerk: hij werkte bij een Mater Amabilisschool, enkele bedrijfsscholen en volkshogescholen en kweekscholen. Hij werd de grondlegger van het vak “drama” en de opleiding voor dit vak; was betrokken bij de leerplanontwikkeling van dans, mime en drama, oprichter van de beroepsvereniging van Dramadocenten, lid van de visitatiecommissie voor dit vak. Ook doceerde hij dit vak enkele jaren aan het grootseminarie in Valkenburg.

Na zijn pensioen was hij nog 10 jaren actief bij het Katholiek Pedagogisch Centrum in Den Bosch. Daarnaast was hij coach en verzorgde presentatietrainingen.

Hij was getrouwd met Thea, had 2 kinderen (zijn dochter is werkzaam in de kunsteducatie) en 4 kleinkinderen.