De Vereniging Oud-leerlingen SCJ stelt voormalige leerlingen van SCJ-opleidingshuizen in de gelegenheid om oude contacten te herstellen en die te onderhouden.

Ondanks dat men naar alle kanten is uitgewaaid, ook wat betreft de betrokkenheid bij kerkelijke zaken, is er een gevoel van saamhorigheid. Vaak is dit ontstaan door het meerdere jaren samen onder één dak wonen in een belangrijke fase van het leven.

De vereniging is er om deze contacten te stimuleren en te onderhouden.

De Vereniging heeft vier ijzers in het vuur om het contact te stimuleren: de jaarlijkse Contactdag, het Contact-blad "Loopmare", deze website  en de Ledenlijst met de namen, adressen, telefoonnummers en          e-mailadressen van alle - ruim 330 - leden op het besloten deel van deze website.

In de privacy verklaring kunt u lezen hoe wij met de gegevens van onze leden omgaan.  

  • Noviciaat Asten
  • Juvenaat Bergen op Zoom
  • Huize St. Gerlach Heer
  • Christus Koning Helmond
  • Broedernoviciaat Maria Koningin Helmond
  • Missieschool Lanaken (B.)
  • Groot-Seminarie Liesbosch
  • Studiehuis St. Jozef Nijmegen
  • Broederjuvenaat Sittard
  • Huize St. Michael Wansveld

button-muziek

button-link

Pas nieuw

Powered by mod LCA

Op weg naar .....

De Kersttijd is al weer voorbij, ook al zie ik hier en daar in tuinen en door de ramen van andere appartementen nog kerstversierselen en -lichtjes. En we hebben het nieuwe kaar ingeluid met of zonder veel gedoe terwijl we het moeten doen zonder de titel wereldkampioen-voetbal. Maar niet getreurd, sportliefhebbers: de hockeymannen van Nederland doen het in India zeer goed (tot nu toe)!  En van de vele goede voornemens die wij vanuit het oude jaar meenamen naar het nieuwe, zijn er al weer ongetwijfeld een aantal als sneeuw voor de zon verdwenen. En we zijn al weer zo gewend aan het nieuwe jaar dat het lijkt alsof “1 januari” al ik-weet-niet-hoelang geleden is. En op het wereldtoneel is eigenlijk niet veel veranderd: ellende in OekraÏne, in Iran, aanslagen her en der, en in ons land kabaal vanwege het onderwerp “stikstof”, waarschuwingen voor felle natuurbranden en helaas ook al weer een schietincident met dodelijke afloop.

Maar Carnaval is op komst en – hier in Breda – is het zo langzamerhand een gespreksonderwerp waar je niet onder uit kunt: op het sportveld, in familiekring, op het werk, in de plaatselijke krant, en zelfs in de kerk.

Carnaval, vastenavond, aswoensdag, de veertigdagentijd en..... Pasen!  Dat is leven, sterven, opstaan! Dat laatste wil ik hier graag in de aandacht brengen. Daar houd ik het voorlopig bij!

                                                                                                                                                           Chris van Gool