button-muziek

button-link

Henk van Wijk

Henk van WijkOp 18 maart 2016 overleed Henk van Wijk uit Woudenberg. Hij werd 81 jaar oud.

Henk begon zijn studie in 1949 op Christus Koning in Helmond. In 1950 beëindigde hij daar zijn studie. 

Henk werd op 8 juni 1934 geboren in Hilversum in een echt rooms gezin met zeven kinderen. Wat werken betreft hield hij van veranderen. Zo werd hij achtereenvolgens graficus, stuurman op de kleine handelsvaart en na een opleiding in de elektrotechniek installeerde hij scheepsapparatuur op binnenvaartschepen.

Hij trouwde met Nettie, ze waren gelukkig in hun premie A woning in Woudenberg. Annemarieke en Marjolein werden geboren die hij, nog niet echt gebruikelijk in die tijd, vol trots in de kinderwagen rond reed. Henk hield niet van katten, maar zwerfkat Gijs is achttien jaar gebleven. Kleinkinderen werden geboren, Karlijn en Anniek. Hij heeft volop van ze genoten.

Henk was een van de eersten die zich met computers bezig ging houden. De Apple werd zijn favoriet. Hij wilde graag meedenken en besturen en deed dat o.a. bij de VVV, de wereldwinkel, de biljartclub en natuurlijk in de Catharina kerk. Toen het lopen moeizamer ging en biljarten lastig werd, stortte hij zich vol passie op het bridgen. Hij speel­de het spel met veel plezier bij de club en met zijn iPad op schoot.

'Het weer' en 'de route om ergens te komen' waren zijn vaste gespreksonderwerpen.

Henk bleef modern in zijn denken en doen. Humor heeft hem tot het allerlaatst gekenmerkt. Hij was een echt aardige en lieve man.