button-muziek

button-link

Joop Marrevee

Op 29 maart 2017 is Joop Marrevee uit Schiedam overleden. Joop studeerde van 1946 tot 1952 in het Juvenaat te Bergen op Zoom en in het noviciaat tt Asten.

marreveeJoop (Joannes Petrus Marie) Marrevee is op 2 december 1932 geboren in de Kortlandstraat te Schiedam. Zijn vader was huisschilder. Het gezin bestond uit vader, moeder en 11 kinderen (9 jongens en 2 meisjes).

Van 1946 tot 1952 heeft hij op het kleinseminarie in Bergen op Zoom doorgebracht. Als hij al een werkelijke roeping had tot priester, dan is hij die definitief verloren toen hij zijn latere vrouw, Miep Swartjes, (beter) leerde kennen. Miep was 4 weken eerder dan hij geboren in dezelfde Kortlandstraat.

In april 1960 zijn zij getrouwd en in Steensel in Noord-Brabant gaan wonen. Joop werkte toen inmiddels al enkele jaren bij Philips in Eindhoven, eerst bij de divisie Licht, maar later op het Rekencentrum, waar hij computerspecialist was.

In Steensel zijn de 2 kinderen, Ingrid en Rob, geboren.Het gezin is na wat omzwervingen in Eindhoven gaan wonen. Joop heeft het altijd zeer naar zijn zin gehad in Brabant en ook bij Philips. In de najaren van zijn carrière zijn Joop en Miep weer in Schiedam gaan wonen, om dichter bij de familie te zijn, maar Joop is in Eindhoven blijven werken en heeft een paar jaar op en neer gereisd per trein tot hij met vervroegd pensioen kon.

In Schiedam heeft hij zijn liefde voor het cricket (en met name voor de plaatselijke cricketvereniging Excelsior 20) weer opgepakt en is uitgegroeid tot de grootste fan die de club en het nationale cricketteam ooit hebben gekend. Elke zondag kon men hem vinden op het cricketveld om Excelsior aan te moedigen, en samen met Miep, maar later ook alleen, is hij de hele wereld afgereisd om het nationale elftal te zien spelen.

Toen Miep in februari van dit jaar is overleden, had het leven voor Joop geen zin meer en 6 weken later is ook hij vredig ingeslapen.