button-muziek

button-link

Anton Toebes

Toebes AntonOp 23 april 2017 overleed in Elst Anton Toebes.

Anton begon zijn studie in 1949 aan het Juvenaat H. Hart en werd in 1965 priester gewijd in Nijmegen. Hij verliet de congregatie in 1980.

Zijn echtgenote liet ons het volgende weten: 

Anton heeft in 1980 SCJ verlaten. In de eerste jaren na zijn uittreden heeft hij in een klooster in Deventer geweest, daar hij erg overspannen was.In 1984 is hij bij zijn echtgenote Mia en haar kinderen komen wonen.

Hij heeft gesolliciteerd naar allerlei functies en is adjunct-directeur geworden in een opvanghuis voor alleenstaande vrouwen en gebroken gezinnen in Nijmegen. Helaas is dit tehuis na enige jaren opgeheven, daar er geen geld hiervoor beschikbaar was. Hij is daarna bijles Latijn gaan geven en hij is ook taxichauffeur geworden, wat hij ontzettend leuk vond. Contact met mensen. Maar na 4 jaar mocht hij niet meer gaan rijden, omdat hij eerst een tia en daarna een kleine hersenbloeding kreeg. Hij is daarna heel veel vrijwilligerswerk gaan doen, o.a. bij Zonnebloem, lector in de kerk. En als er geen dirigent was in de kerk, was hij altijd bereid om te helpen. Anton was een lieve man en een geweldige opa.