button-muziek

button-link

Gerlach: 25 jaar later

In 1992 spraken ze af, tot over vijfentwintig jaar. Ze hebben woord gehouden, de organisatoren. Op 2 september 2017 kwamen 80 oud-bewoners van Huize Sint Gerlach, het broederjuvenaat, inclusief een aantal partners, in Heer/Cadier en Keer weer bij elkaar. Bijna op de zelfde plek als waar zij kortere of langere tijd verbleven in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, in een belangrijke periode van hun leven. Zij hebben ooit overwogen broeder te worden in de congregatie, maar zijn veelal, later, een andere weg in geslagen. Het was voor velen een hartelijk weerzien en de verhalen waren niet van de lucht. Nu wil men doen geloven om zo’n reünie over vijf jaar alweer te houden. Niet onlogisch, gezien de leeftijd van de meeste oud-Gerlachbewoners.

Voor een terugblik naar deze reünie; kijk hier op deze website, wanneer u bent ingelogd: Contactdag-Foto’s diverse reünies-Reünie Gerlach 2 sept 2017.

De Gerlachbundel, het boekwerk dat bij deze gelegenheid is uitgegeven, met tal van wetenswaardigheden en vele foto’s en overige documentatie is te bestellen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-538 413 81  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0226-342380 en na overmaking van € 15.00 incls. verzendkosten.

In Loopmare 171, december 2017, komt een verslagje van deze reünie.

In eerdere Loopmares werd uitgebreid aandacht besteed aan de broederjuvenaten, zie bijvoorbeeld Loopmare 141a uit september 2007 of Loopmare speciale editie uit juli 2009. U kunt deze inzien door op de link te klikken.