button-muziek

button-link

Martien Moor

Op 25 augustus 2017 is op 69 jarige leeftijd Martien Moor overleden.

Martien Moor

Martien is in 1959 begonnen op het Juvenaat te Bergen op Zoom, vandaar uit is hij 1960 gestart op het St. Gerlach te Heer, waar hij leerde voor schilder.

In 1966 is hij geprofest in het Broedernoviciaat Maria Koningin te Helmond.Vandaaruit is hij overgeplaatst naar Liesbosch, waar hij de functie van kok vervulde.

In 1970 is hij begonnen in Huize Dehon te Nijmegen, een doorgangshuis voor voogdij jongeren. Hier behaade hij de studie Kinderbescherming A en B. In 1975 is hij begonnen op het schippersinternaat St. Nicolaas te Nijmegen, totdat dit gebouw in 1979 gesloten werd.

Daarna is hij gaan weken bij het KSCC te Nijmegen, zijnde de Landelijke R.K.Parochie Binnenvaart, Circus en Kermis en het Landelijk Katholiek Sociaal Cultureel Centrum voor de binnenvaart.

De laatste jaren heeft hij gewerkt bij de Kesler Stichting in Den Haag voor de dak- en thuislozen.

In 1992 is hij uitgetreden.

Martien's  leven heeft in dienst gestaan voor anderen, vooral heeft hij gewerkt met kansarme groepen in de samenleving en het begeleiden van jonge mensen op weg naar volwassenheid.

Maar ook de ouderen werden door hem niet vergeten. Hij leidde het dienstencentrum, waar voor varenden en niet-varenden maandelijkse activiteiten werden georganiseerd.