button-muziek

button-link

Albert Weijers

Op 23 maart 2018 is Albert Weijers overleden te Rotterdam. Hij werd 89 jaar.

Albert WeijersAlbert begon in 1945 zijn priesteropleiding aan het Juvenaat H. Hart te Bergen op Zoom. In 1951 verliet hij na bijna een jaar het noviciaat te Asten en begon aan de universiteit in Nijmegen een studie Duits, die hij al in het eerste jaar moest afbreken vanwege dienstplicht. Hij had ondertussen verkering (met een zus van Henk en Ton Spring in ’t Velt) en een studie zat er toen niet in. Hij vond werk als corrector, eerst twee jaar bij Organon in Oss, daarna acht jaar bij een drukkerij aldaar.

In de avonduren studeerde hij schriftelijk Duits en haalde de akte MO-A, waardoor hij in 1964 leraar kon worden op het lyceum “Maria Virgo” in Rotterdam.

Na een studie voor de akte MO-B was hij in 1968 volledig bevoegd en werd in 1974 conrector van het uit enkele fusies ontstane Emmauscollege en bleef daar tot zijn VUT in 1988. De eerste jaren daarvan gebruikte hij om alsnog in Leiden zijn doctoraal Duits te behalen.
Albert was getrouwd met Truus, heeft 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Jarenlang was hij nog actief als bestuurder van dekenaat en parochie en is zeer lange tijd ook corrector van de Loopmare geweest.

De kerkelijke uitvaart voor Albert wordt gehouden op dinsdag 3 april 2018 om 13.00 uur in de Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25 te Rotterdam.