button-muziek

button-link

Frans Mollemans

Frans Mollemans

Frans werd op 21 juni 1947 in Helmond geboren als zevende uit een gezin van acht kinderen.

Hij overleed op 17 juli 2018 op 71 jarige leeftijd.

In het gezin waarin hij opgroeide - dit kwam vooral door zijn moeder - speelde het geloof een grote rol.  Op zondagavond naar het lof en daarna – waar Frans naar uitkeek - een frietje eten bij cafetaria Brugmans bij de kerk.
Maar hij genoot ook ontzettend van de lange wandelingen in het Bakelsbos, die zijn vader met zijn kinderen organiseerde en dan naar huis om de lekkere soep van moeder te eten.

In de zomermaanden ging hij als achtjarig manneke samen met zijn vader naar het zwembad in Helmond , maar avontuurlijk zoals hij was klom hij ook over het muurtje van het kerkhof om daar volop te spelen met zijn vriendjes.
Zijn lagere school bracht hij door op de St. Jozefschool en via het hoofd van deze school – Theo Driessen - werd hij lid van het St. Jozefkoor en zong in de vele missen van de
St. Jozefkerk. Het later opgerichte Theo Driessen Instituut is een cultureel begrip in Helmond  en is o.a. de thuisbasis van het St. Jozefkoor, Capella Musica Sacra , de Kamermuziekcyclus Theo Driessen en de Morrisdansgroep Helmond. In 1959 ging Frans naar het Missiehuis Christus Koning in Helmond om daar zijn priesteropleiding te starten, welke hij later vervolgde op het Juvenaat in Bergen op Zoom. In 1964 verliet hij het Juvenaat.
In de periode van zijn priesteropleiding was hij op velerlei gebied actief aanwezig. In Helmond maakte hij bijv. onderdeel van de volièregroep en in Bergen op Zoom zien wij hem op vele foto’s sportend [voetballend] en zingend voorbij komen. In de dorpen rondom Helmond verzorgde hij met pater van Vught filmvoorstellingen voor missiedoeleinden.

Als lid van de Vereniging Oud-leerlingen SCJ bezocht hij bijna jaarlijks de Contactdagen en was daar een zeer gezien persoon.

In zijn werkzaam leven is hij vooral op administratief gebied bezig geweest.   

In 1969 leerde hij Nellie kennen en wat begon als een vriendschap werd snel meer. Op 19 mei 1971 trouwden zij in het Kapelleke van Binderen te Helmond. Uit hun huwelijk werd in 1972 Sandra en in 1975 Freek geboren. In zijn toenmalige woonplaats Aarle-Rixtel , waar hij zeer sociaal betrokken was, organiseerde Frans 10 jaren lang de Jeugdvakantieweek.  

Maar zijn roots lagen toch in Helmond, waarnaar zij in 1985 besloten terug te keren.

Samen met Nellie heeft hij vele landen  - met vliegtuig en via cruises- over de gehele wereld bezocht. En omdat zijn grootste hobby fotograferen was, bracht hij hiervan duizenden prachtige foto’s mee naar huis. Maar hij fotografeerde o.a. ook de verbouwing van Christus Koning en vele van zijn foto’s - van de mooiste plekjes in Helmond - zijn bijna wekelijks te zien op de TV-Helmond. En samen met Nellie was hij een zeer geoefende bridger.

Maar Frans genoot ook in het klein van een broodje kroket, een mooie voetbalwedstrijd, moppen tappen of een vriendenavond met goeie praat.

Maar het meest genoot hij van zijn vrouw, zijn kinderen en vooral van zijn kleinkinderen.
Op het gedachtenisprentje stond dan ook geschreven “Wij zijn dankbaar dat wij van jou mochten genieten”.
De uitvaartdienst heeft op 23 juli plaatsgevonden in de St. Jozefkerk te Helmond, de kerk van zijn jeugd.