button-muziek

button-link

Willem Spekhorst

Mr. Willem Spekhorst tekst

Wim Spekhorst fotoWim werd in Lonneker geboren op 01 juli 1938 en overleed op tachtig jarige leeftijd op 21 juli 2018 in Grubbenvorst.

Na zijn kinderjaren en de lagere school kwam hij in 1950 -na de dood van zijn vader - op het Missiehuis Christus Koning te Helmond en ging daarna naar het Juvenaat in Bergen op Zoom. Voor Wim een fijne tijd; mogelijkheden tot ontwikkeling en sport.

Na het overlijden van zijn broer was hij in 1956 nodig in de familie en verliet het Juvenaat. Zodoende maakte hij de laatste 2 jaren van het gymnasium af in Oldenzaal bij de Carmelieten.

Nu volgde er allereerst de diensttijd bij de commondo”s, vrij denkend, autonoom en doorzettend.

Na zijn diensttijd trouwde hij en er werden 3 kinderen geboren.

Spekhorst Wim zwarte madonnaJPGHij kreeg de mogelijkheid om nog te gaan studeren en werd fiscaal jurist. Hierdoor kwam voor hem de mogelijkheid om de levensspreuk van zijn vader “Wat gij de minsten der Mijnen hebt gedaan, hebt gij Mij gedaan” in daad om te zetten. Er kwamen mensen als Jan Broeders op zijn pad, die hij kon helpen met bijv. hun werk in Roemenië.

Door zijn werk op de HEAO kreeg hij de gelegenheid om zomercolleges te geven in Barcelona. Met zijn liefde voor Spanje ontdekte hij de Montserrat, de zwarte Madonna en de vrede van die plaats.

Ook ontmoette hij menig markante mensen, het leven kreeg voor hem daardoor een andere dimensie.

Maar met het ouder worden toont zich de ziekte van dementie. Een verdrietige weg voor Wim. Hij kon bijna niet meer met mensen praten, discussiëren en kritisch wilde leren denken.

Hij wilde dat op de begraafplaats de “Unvollendete “van Schubert gespeeld werd, want het leven gaat verder zei hij.

Dit wensen wij ook voor Wim.