button-muziek

button-link

Jan Ernst

Jan ErnstOp 24 januari 2019 is Jan Ernst uit Horst overleden.

Jan  werd in 1935 geboren in het dorp America en was de jongste uit een gezin van 9 kinderen.

De oorlogsjaren heeft Jan als kind bewust meegemaakt. Dit heeft een flinke impact gehad op hem, mede doordat er in zijn gezin/familie meerdere slachtoffers waren ten gevolge van bombardementen.

Na de lagere school in 1948 begon Jan zijn SCJ-studie in Helmond op het Missiehuis Christus Koning, welke hij beëindigde in 1951.  Daarna ging hij naar het gymnasium van de paters Franciscanen in Venray. In de vakken Latijn en Grieks was Jan zeer geïnteresseerd.

Op 21-jarige leeftijd moest Jan in militaire dienst en volgde in Kampen de opleiding tot administrateur/schrijver. Hij werd daarna overgeplaatst naar de Generale Staf in Den Haag als soldaat schrijver.

Na de diensttijd werkte Jan nog 3 jaar bij de HAVAM, waarna hij op de L.T.S. in Horst aangesteld werd als administrateur. Naderhand werd dit de middelbare school Dendron College. Hij heeft hier uiteindelijk 40 jaar gewerkt.

 Jan was ook op meerdere plaatsen actief, zoals in sportverenigingen en parochie.

Jan was 53 jaar getrouwd met Wilma en ze kregen samen een dochter en een zoon . Hij was de trotse opa van de twee kleinkinderen Esther en Iris.

Jan is 23 jaar ziek geweest. Hij leed aan de ziekte van Alzheimer. De laatste 10 jaar veelal bedlegerig. Hij werd vooral door Wilma, de kinderen en mantelzorgers thuis verzorgd.

Jan was een vriendelijke en aangename man voor zijn familie en vrienden.

Op 31 januari  jl. vond de uitvaart plaats vanuit de Sint-Lambertuskerk in Horst.