button-muziek

button-link

Frits Aarts

Op 17 februari 2019 is Frits Aarts uit Lierop in zijn slaap overleden.
Frits AartsFrits is op 23 augustus 1930 in Asten geboren als zesde kind uit een gezin van zeven kinderen. In 1942 begon Frits op 12-jarige leeftijd aan zijn SCJ-studie op het Missiehuis Christus Koning in Helmond, welke studie hij in 1944 beëindigde.

Hij is begonnen als chauffeur bij de CHV, waarna hij in 1965 bij RVS is gaan werken als verzekeringsadviseur. Na ruim 25 jaar bij RVS gewerkt te hebben kon hij in 1990 met pensioen.

Frits trouwde in 1962 met An van de Ven en samen kregen zij twee dochters en later zes kleinkinderen. Voor zijn dochters was hij een lieve, zorgzame vader en voor zijn kleinkinderen een opgewekte en trotse opa.
Doordat Frits trouwde met de dochter van gildebroeder Hannes van de Ven, werd ook hij lid van het Gilde St-Antonius-Abt te Lierop.Tijdens zijn 57-jarig lidmaatschap heeft Frits een zeer grote betekenis gehad voor het gilde in Lierop, maar ook voor de gilden in Kring Peelland en de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. In 1992 werd hij onderscheiden met de hoogste onderscheiding van het Gilde St-Antonius-Abt, zijnde “Erebroeder in Groen”. Vooral zijn werk voor Kring Peelland ontving hij twee kring-onderscheidingen met bijbehorende zilveren draagspeld.

Op vrijdag 22 februari 2019 heeft de uitvaart met gilden-eer plaatsgevonden in de parochiekerk van de Heilige Naam Jezus te Lierop.