button-muziek

button-link

Theo Pollemans

Pollemans TheoOp 23 juli 2019 is Theo Pollemans in Oudewater overleden.

Theo is op 1 april 1930 als jongste in een gezin van vijf zonen in Oude-Tonge geboren.
Als kind ontfermt hij zich over zijn duiven, die hij als hobby houdt.
In 1943 begon hij zijn SCJ-studie – vanwege de oorlog – in Aarle-Rixtel en beëindigde deze in 1948 vanuit het Juvenaat in Bergen op Zoom.
Inmiddels was het gezin – gedwongen door de Duitse bezetter – verhuisd naar Breda , waar Theo zijn onderwijsakte behaalt na eerst een korte tijd werkzaam te zijn  geweest bij een assurantiekantoor.  Hij start zijn onderwijscarrière aan de meisjes-ulo te Breda, waar hij
Ria Spitters leert kennen. Hij vervolgt zijn loopbaan als meester in het basisonderwijs . Sinds 1962 is hij schoolhoofd, eerst in Ledeacker (gemeente Oploo) en vervolgens in Oudewater.
In 1962 trouwen Theo en Ria en uit hun huwelijk worden 3 zonen geboren.
In Oudewater is hij dirigent van het herenkerkkoor Sint Caecilia, maar zijn vrije tijd besteedt hij o.a. aan het schrijven van boeken, het samenstellen van tentoonstellingen en het houden van geschiedkundige en literaire lezingen. Theo bezit een grote maatschappelijke betrokkenheid, zo is hij mede-oprichter van een plaatselijke politieke partij, mede-kartrekker van o.a. de peuterspeelzaal, bibliotheek en Geschiedkundige Vereniging Oudewater.
Voor al zijn diensten ontvangt hij eind jaren negentig een Koninklijke onderscheiding.
Maar nog meer verguld was hij van zijn schoondochters en zijn 4 kleinkinderen.
Na zijn pensionering maakte hij vele langeafstandswandelingen, maar was ook betrokken bij De Wulverhorst, als rolstoelrijder en koffieschenker.
Aan zijn pad komt op de respectabele leeftijd van 89 jaar een einde.

Met een knipoog naar de titel van een van zijn boeken: Ach ja…. Zo was Theo Pollemans