button-muziek

button-link

Wim Loerakker

Wim LoerakkerNa een langdurig ziekbed is Wim Loerakker op 13 oktober 2019 overleden. Wim studeerde van 1961 tot 1963 in Warnsveld.

Wim is op 12 mei 1943 in Breda geboren. Als jonge jongen van 12 ging Wim naar het Juvenaat in Bergen op Zoom, maar hij had zo’n vreselijke heimwee, dat dit van zeer korte duur is geweest.
Hij ging naar de Sint Lambertus Mulo in Breda, maar zijn wens om priester te worden bleef aanwezig. Daarom ging hij op 17 jarige leeftijd in 1961 naar Huize St. Michaël in Warnsveld voor de zgn “late roepingen” opleiding.
Hij kreeg echter steeds meer belangstelling voor bezigheden die niets met het priesterschap te maken hadden zoals de zendhobby die hij daar in de paardenstal uitoefende. Ook de nieuwe uitvindingen zoals de computer en alles wat daarmee samenhangt trok hem aan. Hij heeft toen zijn SCJ-opleiding in 1963 afgesloten en heeft de militaire dienstplicht vervult.

Zijn hele werkzame leven is hij met de computers in de weer geweest totdat hij door diabetes minder gezond werd.
In zijn vorige woonplaats Haastrecht was hij een gelicenseerd radio-zendamateur en was aangesloten bij de VERON afd. Gouda. Van deze afdeling was hij de voorzitter.
Verder deed hij aan meteorologie.

Hij is getrouwd met Leonie en samen hebben zij een zoon. Richard-William is qua werkzaamheden in de voetsporen van zijn vader getreden.

Op 57-jarige leeftijd is Wim als gevolg van diabetes getroffen door een herseninfarct en steeds meer invalide geraakt. Gelukkig was zijn geest onverminderd scherp. Dat is gebleven tot aan de dag van zijn overlijden. Hij is dus ruim 18 jaar lichamelijk steeds verder achteruitgegaan. Vijf jaar geleden is Wim opgenomen in het verzorgingshuis de Leystroom in Breda. Hij is daar zeer goed verzorgd.

Het contactblad Loopmare werd door Wim en Leonie altijd gelezen en Wim vond het met name altijd belangrijk om te weten wie van de paters, broeders en mede-leerlingen overleden waren.

Tot 5 jaar geleden was het voor Wim en Leonie nog mogelijk om bij de ontmoetingsdagen aanwezig te zijn. Van die dagen heeft hij erg genoten. Voor de laatste keer was dat in Bergen op Zoom. Wim zal erg gemist worden, vooral zijn scherpe geest die bij tijd en wijle opbloeide met een of andere bijzonder rake opmerking.