button-muziek

button-link

Henk van Sonsbeek

Henk van Sonsbeek 002Henk werd op 21 december 1941 in Best geboren en overleed op 3 juli 2020  op 78 jarige leeftijd in Veldhoven.

Op 13 jarige leeftijd begon hij in 1955 aan zijn SCJ-opleiding op het Missiehuis Christus Koning te Helmond en beëindigde deze aldaar in 1959. Henk omschreef zijn tijd op Christus Koning als de mooiste jaren van zijn jeugd en was zeer betrokken bij de Vereniging Oud-Leerlingen SCJ. De Contactdagen werden vaak door hem bezocht.

Henk is gaan werken bij Bata te Best op de financiële afdeling en na 4 jaren heeft hij de overstap gemaakt naar Philips op de afdeling Service. Hier kon hij zijn talenkennis - de vele talen die hij na Christus Koning is gaan studeren -  zeer goed gebruiken.

Op 28 december 1967 trouwde hij met Elly en zij werden de ouders van Monique en Hans en werden de grootouders van 5 kleinkinderen.

Henk was in zijn vrije tijd werkzaam bij Stichting Tremele te Dreumel. De doelstelling van de Stichting was om de geschiedenis van het dorp Dreumel onder de aandacht te brengen en evenzo het doen van (historisch) onderzoek in de archieven. Henk heeft voor de Stichting veel betekend: hij maakte gebruik van zijn grote talenkennis om oude documenten te vertalen en daarnaast verrichtte hij op afstand allerlei onderzoeken.