button-muziek

button-link

Een nieuwe lente .... een nieuw geluid?

Jaargetijden komen en gaan, en zo zitten wij al weer in de lente. En met de lente komt ook het Paasfeest met daaraan voorafgaand het “Triduum Sacrum”: voor degenen onder ons die het Latijn niet (meer) machtig zijn, de drie dagen vóór Pasen: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

Hoe anders gaan die dagen er uit zien, nu het kerkbezoek aan banden is gelegd en men zich vooraf moet opgeven voor een plaatsje in kerk of kapel. Nou ja, we hebben het vorig jaar al meegemaakt en stilaan zijn we het wat gewend geraakt. Zelfs voor kerkkoorleden is het maar afwachten of je deel mag of kunt uitmaken van een ‘kwartet’ of, zoals het in sommige kerken ook gaat, van een octet.

Het kan natuurlijk ook zijn dat kerkbezoek helemaal niet aan de orde is omdat dit voor je ver verleden tijd is. Maar dan nog  geeft het je een heel ander gevoel omdat er nu eenmaal regels en beperkingen zijn opgelegd van hogerhand om het coronavirus te doen stoppen.

Elkaar geen hand meer geven is bij bijna iedereen ingeburgerd; anderhalve meter afstand houden is langzamerhand 75 cm geworden. Dat is allemaal nog wel acceptabel, vinden we, maar de avondklok  - zeker nu de dagen weer gaan lengen -  alsook het ontbreken van het terras-leven in een aangenaam lente-zonnetje, dat zijn zaken die hard ons hart raken.

Ik wens alle bezoek(st)ers van deze website ondanks alles een goede en fijne Paastijd (die duurt tot ver in de maand Mei).  Hopelijk hebben we dan al onze prik gehad met het Pfizervaccin, of dat van AstraZeneca, of misschien zelfs van Janssen.  En dat zou dan misschien een mogelijkheid bieden om weer, zoals vanouds, aan een contactdag te denken. Maar dat is niet aan mij!

 Chris van Gool