button-muziek

button-link

Kong Han Tan

Han TanHan werd geboren op 6 juli 1937 in het toenmalige Batavia in Nederlands-Indië, het huidige Jakarta en overleed 11 december 2021 in de leeftijd van 84 jaar in Sittard-Geleen. Hij groeide op tijdens de tweede wereldoorlog in Indië en tijdens de onafhankelijkheidsstrijd na de oorlog.
Op zijn achttiende vertrok Han naar Nederland om te gaan studeren. Hij begon aan de TU in Delft en stapte later over naar de HTS. In de tussentijd kwamen ook zijn ouders, 2 broers en drie zussen naar Nederland. Han besloot te stoppen met de HTS en begon 1958 aan zijn SCJ-opleiding in Warnsveld en beëindigde deze opleiding in 1963 in Liesbosch.
Han trouwde met Lenie en uit hun huwelijk werden 4 kinderen geboren. Het geloof stond centraal in het leven van het gezin. Han heeft als technicus gewerkt bij Hollands Signaal en bij Philips en ging op zijn 55e levensjaar met prepensioen. Maar zijn agenda was volgeboekt met auto’s repareren, klussen, klokken bouwen, verre reizen maken etc.
Na een huwelijk van 37 jaar overleed in 2005 zijn echtgenote Lenie. De mentale impact van de ziekte en het overlijden van Lenie was groot op Han. Gelukkig herpakte hij zich goed.
Nieuw geluk vond hij bij Margriet en samen trokken zij er veel op uit.
Zo’n 15 jaar waren zij elkaars maatjes en steun en toeverlaat.
Voor zijn 4 kinderen en 13 kleinkinderen was hij een geweldige vader en opa en zal enorm gemist worden.