button-muziek

button-link

Gerrit Dankers

Gerrit DankersGerrit Dankers is geboren op 10-10-1927 in Oerle/Wintelre. Hij is de jongste zoon uit een boerengezin met nog 3 broers en 2 zussen.

Gerrit vertelde dat zijn vader hem met de start van zijn studie op de fiets met zijn koffer naar Christus Koning in Helmond bracht. Hij begon in Helmond in 1940. Tegen het einde van de oorlog in 1945 werden de leerlingen vanwege die oorlog naar huis gestuurd. Nadien heeft Gerrit de opleiding niet meer opgepakt.

Wel heeft hij nog jarenlang met veel plezier de contactdagen bezocht.

In 1958 is hij getrouwd met Jaantje Neggers. Het burgerlijk huwelijk is gesloten door SCJ-lid Sjef Smetsers en het kerkelijk huwelijk door SCJ-lid Martien Konings. Uit het huwelijk zijn 3 kinderen geboren.

Gerrit heeft nagenoeg zijn gehele arbeidzame leven bij de CHV (1952-1988) in Veghel gewerkt als productmanager, met name op het gebied van beregeningsinstallaties. Zijn belangrijkste uitvinding is geweest de door Gerrit ontwikkelde unieke gepatenteerde CHV-afstandskoppeling.

Op 17 april 2020, midden in de Coronatijd, is hij met zijn echtgenote verhuisd naar zorgcentrum St. Petrus in Boekel. Op 15 januari 2021 is zijn echtgenote overleden. Op 27 januari 2022 is Gerrit op 94 jarige leeftijd in St. Petrus overleden.