button-muziek

button-link

PINKSTEREN 2022

Het is Pinksteren geweest, en daarmee is de Paastijd voorbij. Dat geldt overigens ook voor de ontmoetingsdag in Helmond en een reünie van oud-leerlingen van jaren 1953/1954.  En de zomer is komende. Veel mensen maken zich op om in deze komende maanden op vakantie te gaan, dichtbij, in Nederland zelf, of verder weg. 

Intussen duurt de oorlog in Oekraïne nog steeds voort, en het is ongewis hoe lang nog. Als ik mij wat verdiep in dit onderwerp en lees wat de grote man in Oekraïne, Zelensky, zoal zegt en doet, dan moet ik denken aan het lied dat o.a. in de oude liederenbundel van het Juvenaat te vinden was (en in het bezit ervan nog te vinden is), en dat slaat op het roemrijke verleden van Bergen op Zoom: "Merk toch hoe sterk nu in 't werk zich al stelt, die t'allen tijd zo ons vrijheid heeft bestreden......" 

Ik ben benieuwd hoe het in de komende maanden verder gaat, niet alleen in bovengenoemd oorlogsgebied, maar ook hier, in Europa en de vrije wereld, en in ons land. Houden we de moed erin, ook als Corona, Poetin, of wie of wat ellendigs dan ook, serieus voor ons bedreigend  gaan worden.

Dan nog maar even weer naar de genoemde liederenbundel bij het laatste couplet van het lied  ‘O Nederland let op uw zaak’: 

  “Beschut, beschermt, bewaart uw land,

    Ei, laat niet nemen uit uw hand

    Uw privilegiën toch!

    Maar toont u elk een man vol moed

    In ’t houden van uw wetten.

    Bovenal dient God en valt Hem steeds te voet,

    Dat Hij op u mag letten.”

 

Ik wens u en uw dierbaren  een mooie, vredige en veilige zomer.                                   

                                                                                                                                                       Chris van Gool