button-muziek

button-link

Overpeinzing .....

Op 29 juli jl. overleed pater André Boelrijk.

Oud nieuws misschien voor sommigen maar zijn heengaan is een aanleiding voor mij om eens terug te kijken naar een verder verleden.

Pater Boelrijk was één van de laatste nog in leven zijnde leraren van het Juvenaat in Bergen op Zoom. Volgens mij zijn nu nog pater Paul de Vries, pater Frans Vos en mogelijk ook dhr. Jan ten Brinke de allerlaatste leraren die zijn overgebleven van een hele reeks onderwijsgevenden die ooit in het Bergse Juvenaat les gegeven hebben.

En wat het Juvenaat zelf betreft: door het samengaan met het Mollerlyceum verdwijnt de naam Juvenaat en, naar het schijnt, ook het gebouw. Zeker is dat nog niet helemaal  maar je vraagt je af of men in Bergen op Zoom een bestemming heeft voor zo’n gebouw.

Mij persoonlijk zegt de naam ‘Juvenaat’ me nog wel wat maar het huidige schoolgebouw helemaal niets meer. Op één klein onderdeel na: het glas-in-loodraam dat onze Vereniging jaren terug als cadeau heeft geschonken. Ik hoop in ieder geval dat het een goede bestemming zal hebben.

Veel tijd om met  wat weemoed terug te kijken en bij het verleden stil te staan is er (gelukkig) niet. De feestdagen komen er aan en daarmee vervagen dit soort herinneringen weer voor een hele tijd.

                                                                                                                                                        Chris van Gool